Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/customers/klippi/public_html/phpBB3/common.php on line 106
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 160: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 87: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 129: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 130: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 214: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 916: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 916: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 916: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 1454: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3529: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3531: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3532: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3533: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
Slouppi • View topic - open kisojen pisteenlaskenta

Slouppi

Rock climbing and Bouldering in Finland
It is currently Mon Jul 13, 2020 09:36

All times are UTC + 2 hours
Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 
Author Message
 Post subject: open kisojen pisteenlaskenta
PostPosted: Mon Oct 07, 2013 10:45 
Offline

Joined: Wed Aug 13, 2003 02:00
Posts: 65
sisumastersissa oli pitkästä aikaa muu kuin ns. koivukylä-metodi pisteenlaskussa.

tämä oli mielestäni parempi kuin koivukylä-metodi.
toimii käytännössä.

tässä taas yksi idea, jos vaikka johonkin tarttuisi (vai onkohan jo joskus kokeiltukin?)
verrataan vaikeimmasta alkaen topattujen määrää, tasatilanteessa seuraavasta "sarakkeesta".
eli esim. "sisu värikoodeilla" 5 mustaa voittaisi 4 mustaa + 16 pinkkiä.

o-p


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: open kisojen pisteenlaskenta
PostPosted: Mon Oct 07, 2013 14:02 
Offline

Joined: Wed Jun 06, 2007 19:42
Posts: 236
Jotenkin tämä viiltävä analyysi jäi kaipaamaan analyyseille tunnuksenomaisia "perusteluita". Millä tavalla mielestäni Sisu Mastersissa käytössä ollut metodi "toimi käytännössä" ja koivukylä metodi ei. Käsittääkseni molemmista on hyvin helppo saada voittaja helposti iteroitua mikä "toimivalle" metodille on mielestäni lähtökohta.

Voisin tässä bonuksena antaa omaa analyysiäni mitä vikoja Sisu Masterissa käytetyssä metodissa on:

- Helpommista reiteistä voi saada enemmän pisteitä kuin vaikeista koska on kategorisoitu väärin (esim. yksi musta reitti oli kisassa selkeästi muita mustia helpompi ja sen alla nähtiinkin yleisöryntäys ja monta toppausta)
- Värien sisällä oleva hajonta johtaa siihen, ettei tiettyjä ongelmia yritä oikeastaan kukaan (esim. takatilassa olleet viimeiset kaksi oranssia olivat järjettömän vaikeita muihin oransseihin nähden ja ne kiipesi vain muutama kisan aikana koska turha tuhlata energiaa reittiin josta saa saman verran pisteitä kuin toisesta mutta on selkeästi toista vaikeampi)

Koivukylä-metodi ei toki olisi optimaalinen tällaisessa kisassa missä reittejä on hurja määrä ja kisaajia todella paljon mutta suurin osa kisoista ei sisällä +100 reittiä.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: open kisojen pisteenlaskenta
PostPosted: Mon Oct 07, 2013 20:19 
Offline

Joined: Mon May 19, 2003 02:00
Posts: 14
hyvät oli reitit ja järjestelyt. hieno paikka.

vähän turhaan oli yritetty palata vanhaan 'ennakkoon pisteytetyt'-reitit tapaan. joka ei siis toiminut
5 vuotta sitten eikä toimi edelleenkään kovin tasaisesti.

Tuo tapa toimisi jos reitit oikeasti pisteytetty vaikeus järjestykseen. niinhän ei ollut nytkään.
eikä siihen kukaan koskaan pysty huomennakaan.

reitin 'oikea' pisteytys toimii kun se lasketaan vaikka silla 100/ 'topanneet' tyylillä. silloin reitin vaikeus=pisteet
löytää paikkansa.
tähän voi sitten nettikiipeilijät kertoa kuinka asia toimii virtuaali-facebook-lol-twitter- todellisuudessa.
et.te.te.ta.ju.a.


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: open kisojen pisteenlaskenta
PostPosted: Mon Oct 07, 2013 20:38 
Offline

Joined: Wed Aug 13, 2003 02:00
Posts: 65
käytännöllä tarkoitan sitä itse tapahtumaikaista tilannetta sille 90% porukasta joka tietää jo lähtiessä ettei "kilpaile" siitä voitosta.
tuo porukka on aika pihalla tilanteesta tapahtuman aikana kun minkään reitin pisteet ole tiedossa. ja joskus ne muuttuu vielä pariin kertaan kisojen jälkeenkin.
sisuissa pystyi paremmin vertailemaan tilannetta kavereiden kesken. vielä helpompaa se olisi tuossa ehdottamassani, jossa "määrä taktikointi" olisi poissa ja muistuttaisi siten enemmän sitä miten käsittääkseni valtaosa porukasta kiipeää ulkosessiot.

noihin sokin argumentteihin vielä:
- ei mielestäni haitannut vaikka siellä olikin "se musta joka oli helpompi kuin pinkki". jäi itseltänikin bongaamatta.
tuossa on kuitenkin enemmän kaikille helposti saatavilla olevaa a priori informaatiota kuin koivukylämetodin nollassa.
hyvin epätodennäköistä että siellä olisi "musta joka on helpompi kuin liila"
koivukylämetodissa joutuu täysin kyttäämään toisia kaiken informaation saamiseksi.
- jos jokin reitti jää vähille yrityksille, niin mitä se haittaa? korkeintaan reitin tekijä kokee pientä pahaa mieltä...
ja sen jälkeen kun ne "viisi helppoa oranssia ja yksi helppo sininen" on kavereiden kesken kiivetty siirtyy kilpailu väkisinkin sille "vaikealle oranssille" ? (tämä siis ehdottamassani, sisuissa joutuu punnitsemaan onko se yksi vaikea oranssi helpompi saavuttaa kuin 2 lisää vihreitä)

ja itse tosiaan ehdotin aikoinaan tuollaista "koivukylämetodia" ja lobbasin että joku sitä kokeilisi seurakisoissa. ei vaan ollut tosiaan ihan niin isot (kuin tofu, asemaboulder) tapahtumat mielessä vaan se lähtökohta että jokaisella on mahdollisuus kokeilla jokaista reittiä (optimaalisesti vielä n. yhtä monta yrkkää) jolloin tuo on tilastoteoreettisesti perusteltu tapa.

eli siis koivukylämetodin tarkoitus oli minulle että pärjää jos kiipeää sellaisia reittejä joita muut ei pääse. ei niin että pärjää jos huomaa sellaisen reitin jota muut ei huomaa.

ja kun nämä kirjoitukset tulkitaan väkisinkin liian jyrkästi, niin todettakoon että erittäin hauskaa on ollut kaikissa: tofuissa, asemissa ja nyt sisumastersissa. itse asun koivukylässä ja treenaan koivukylämetodilla koivukylän keivillä, joten en nyt varsinaisesti ole sitä vastaan, kunhan kokeilen ehdottaa jotain mielestäni hauskempaa. ja vieläpä tuolla ehdottamallani pistelaskulla oma sijoitukseni olisi laskenut sisuissa.

o-p


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: open kisojen pisteenlaskenta
PostPosted: Wed Oct 09, 2013 21:49 
Offline

Joined: Tue Apr 02, 2002 02:00
Posts: 144
Kaikissa pistelaskuissa on hyvät ja huonot puolet. Sisussa koitettiin vähän uutta systeemiä. Värireiteissä aina on ongelmana se, että melkein mahdotonta saada reitit tehtyä niin, että värien siirtymät menevät täydellisest, että esim. vaikein oranssi olisi ollut Vähän Helpompi kuin helpoin sininen. Nythän tosiaan hallissa oli ainakin 5 oranssia, jotka olivat vaikeampia kuin helpoin sininen.

Tällaisissa Open-kisoissa toisaalta pääasiana lienee useimmilla hauskanpito ja värisysteemillä ainakin oli helppo löytää itselleen suurinpiirtein oikean tason reittejä. Tavoite noissa väreissä oli:
-keltainen 4 - 5a
-vihreä 5b - 5c
-oranssi 6a - 6b
-sininen 6b+ - 6c+
-lila 7a - 7a+
-pinkki 7b - 7b+
-musta 7c - ...

Kiitokset vielä kaikille osanottajille ja ainakin sivusta katsonneena hauskaa näytti olevan :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: open kisojen pisteenlaskenta
PostPosted: Sat Oct 12, 2013 14:25 
Offline
User avatar

Joined: Fri Feb 14, 2003 02:00
Posts: 301
Location: Espoo
Vois koittaa pimpata Koivukylämetodia siten, että se ottaisi vain esim. top20 vaikeinta reittiä lukuun. Tällä tarkoitan sitä, että voisin lisätä omaan pistelaskusoftaani option, jossa voidaan top X -vaikeinta reittiä ottaa huomioon. En Koivukylämetodin muuttamista =)

Mut kisan edetessä tietenkin pitää kisaajan käydä välillä vilkaisemassa livetulostaulua, että minkä verran mistäkin reitistä tulee pisteitä. Ennalta greidattuja (tai vaikeustasoiltaan muuten vaan määriteltyjä) reittejä karsastan kun osasta tulee aina pistemagneetteja.

Tuotahan vois testata vaikkapa seuraavissa openeissa.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: open kisojen pisteenlaskenta
PostPosted: Sat Oct 12, 2013 19:02 
Offline

Joined: Wed Aug 13, 2003 02:00
Posts: 65
oletetaan vaikka 40 reittiä, selvästi niin että ne voisi laittaa vaikeusjärjestykseen 1-40.
otetaan sitten vaikka vain 2 kiipeilijää toinen noihin reitteihin nähden maximi osaaja ja toinen minimi osaaja.
jos molemmat onnistuvat optimoimaan suorituksensa omalle tasolleen kiiveten vain ne 20 vaikeustasoltaan sopivaa, on toinen kiivennyt reitit 1-20 (ne helpot) ja toinen 21-40.
eli toinen kiipesi 20 helppoa ja toinen 20 vaikeaa.
lopputuloksena kuitenkin tasapeli.
paremman kiipeilijän olisi kiivettävä tasan kaikki ne mitkä tuo huonompikin kiipeilijä kiipeää, muuten helposta reitistä tulee yhtä paljon pisteitä kuin vaikeastakin.

tämähän on puhtaasti teoriaa......

o-p


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: open kisojen pisteenlaskenta
PostPosted: Sat Oct 12, 2013 22:22 
Offline
User avatar

Joined: Fri Feb 14, 2003 02:00
Posts: 301
Location: Espoo
Juurikin teoriaa. Empiria on osoittanut, että aika hyvin noi nousut vaikeusjärjestyksen löytää

Mut kyllä tuolla pohdinnalla paikkansa on korkeakoulujen lopputöissä :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: open kisojen pisteenlaskenta
PostPosted: Mon Oct 14, 2013 21:12 
Offline

Joined: Wed Aug 13, 2003 02:00
Posts: 65
no laitetaan sitten vähän käytäntöä sekaan.
sisun miesten toppausmäärät väreittäin tuloslistasta:
49
89
165
699
486
517
176

o-p


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: open kisojen pisteenlaskenta
PostPosted: Mon Oct 14, 2013 21:18 
Offline
User avatar

Joined: Fri Feb 14, 2003 02:00
Posts: 301
Location: Espoo
Lisätään vähän metadataa reitin kylkeen ja homma roudaa.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: open kisojen pisteenlaskenta
PostPosted: Mon Nov 11, 2013 20:28 
Offline

Joined: Thu Jan 17, 2002 02:00
Posts: 155
Location: Stadi
Monimutkaiset matemaattiset mallit ei minusta paranna yhtään kisojen mielekkyyttä. Parhaiten on tominut etukäteen tehty pisteytys. Hienosta vaikeasta reitistä saa hyvät pisteet, vaikka moni uhraa sille puolet voimistaan ja toppaa sen. Aika usein kärkikolmikon takana ratkaisut selviää vasta pisteen laskun jälkeen, kun reittien arvot ja suhteet toisiinsa paljastuu hienommissa ratkaisuissa.

Massatapahtumissa kisailu tapahtuu paljon tuttujen kaverien välillä, eikä "yleiskilpailun" sijoituksella ole kovin suurta merkitystä. Silloin on kiva, jos pisteet voi laskea päässä, kun miettii mihin viimeiset voimat sijoittaa.


Top
 Profile E-mail  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group