Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/customers/klippi/public_html/phpBB3/common.php on line 106
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 160: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 87: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 129: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 130: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 214: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 916: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 916: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 916: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 1454: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3529: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3531: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3532: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3533: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
Slouppi • View topic - Vauvan kanssa kallioilla

Slouppi

Rock climbing and Bouldering in Finland
It is currently Mon Jul 06, 2020 14:51

All times are UTC + 2 hours
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: Vauvan kanssa kallioilla
PostPosted: Mon Jun 30, 2008 08:22 
Offline

Joined: Fri Feb 02, 2007 08:37
Posts: 33
Location: Espoo
Pariviikkoisen tytön tuhistessa vieressä alkaa sekä oma että vaimon mieli vetää kallioiden suuntaan. Kuitenkin pikkuisen mukaanotto mietityttää. Esimerkiksi Kvarnbyhyn voi ottaa helposti rattaat mukaan ja antaa pikkuisen kölliä rattaissa rauhassa ellei ole jonkun sylissä, jos on saatu joku muu tuttu vielä mukaan. Jonkinlainen rintareppu voisi toimia vaikeammin saavutettavilla kallioilla, mutta onko joku keksinyt ja käyttänyt jotain muuta hyvää konstia? Erityisesti kolmistaan liikkeellä ollessa toimivat ideota ovat kaivattuja.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Vauvan kanssa kallioilla
PostPosted: Tue Jul 01, 2008 06:56 
Offline

Joined: Wed May 28, 2008 13:18
Posts: 2
Location: Helsinki
Itse olen kantanut muksua mukana ihan vaan turvakaukalossa, jossa hän on YLEENSÄ tyytyväisesti vedellyt sikeitä koko kiipeilysession ajan. (Mahdolliset kyykäärmeet on vähän jänskättäneet, jos sattuisivat luikertelemaan kaukaloon) mutta hyvin ollaan tähän asti pärjätty. Joku kantokoppa voisi toimia myös ihan yhtä hyvin,
kuten myös tuo rintareppu. Tosin silloin on kokoajan siinä muksussa kiinni ja se voi vaikeuttaa hommia.

_________________
Curvata Recurgo


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Vauvan kanssa kallioilla
PostPosted: Wed Jul 02, 2008 11:46 
Offline

Joined: Thu Mar 31, 2005 10:54
Posts: 59
Joskus aikoinaan tytön ollessa puolivuotias käytiin ulkomaillakin. Kalliolle mentiin joko rattailla tai maaston ollessa huonoa, sylissä. Mukana oli aina iso valkoinen lakana joka levitettiin maahan ja siihen toukka makoilemaan. Siitä näkee helposti jos alkaa muurahaiset tai isommat elukat lähestymään. Vielä kun iskee punaisen atc:n kätöseen niin ollaan yleensä hyvin tyytyväisiä, vihreä ei toiminut niin hyvin. :D


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Vauvan kanssa kallioilla
PostPosted: Sun Jul 13, 2008 23:30 
Offline

Joined: Mon Oct 31, 2005 19:58
Posts: 1
Location: Rovaniemi
Pieni vauva on oikein hyvää kiipeilyseuraa, kun ei lähtönopeus vielä päätä huimaa. Boulderointi toimii silti mielestäni köysittelyä paremmin vauvan kanssa. Ajankäyttö on tehokkaampaa ja ehtii kiivetäkin päiväunien aikana. Pidemmälle mennessä lapsi usein nukkuu jo automatkalla, eikä perillä sitten enää olekaan niin väsynyt. Köysien kanssa virittely vie aina aikaa ja sitten kun kaikki on valmiina ja ensimmäistä kiilaa on laittamassa, alkaa vauva itkeä lohduttomasti. Köysittelyyn melkein tarvitsee 3 aikuista... Boulderoidessa pärjää hyvin kahdestaan: toinen voi olla lapsen kanssa ja toinen kiipeää. Pädi toimii mukavasti vauvan hoitopöytänä, leikkialustana jne.

Lähellä olevat kaupunkikohteet näppärämpiä: esim Mellunmäki, Meilahti tai Taivaskallio täällä Helsingin suunnalla. Vaasan boulderit oli viime kesänä todella mukava paikka vauvan kanssa kiipeillä ja retkeillä. Liljendalissa myös on helpot lähestymiset ja muutenkin miellyttävä ympäristö myös lapselle.

Tehokkaampaa köysikiipeilyä varten kannattaa hyödyntää mahdollisia isovanhempia tms lapsenvahteja, tosin teillä ehkäpä mahdollista vasta ensi kesänä lapsen iän puolesta. Rintarepussa joskus olen kuskannut vauvaa kalliolle ja perillä laittanut nukkumaan lastenvaunujen irrotettavaan kantokoppaan.

Metsässä on mukavaa lapsen kanssa olla, maistella mustikoita, tutkia käpyjä ja muurahaisia. Kannattaa siis ulkoilla vauvankin kanssa, mutta toisaalta realismia on se, että omaa aikaa tulee menemään todella paljon lapsen kanssa ja mahdollisesti joutuu jonkin verran tinkimään myös omista harrastuksistaan.


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Vauvan kanssa kallioilla
PostPosted: Tue Jul 15, 2008 09:40 
Offline

Joined: Fri Feb 02, 2007 08:37
Posts: 33
Location: Espoo
Tuli testattua Kvarnbytä vauvan kanssa ja alun syöttö-vaipanvaihto-sylittelyjen jälkeen neiti nukahti ja olikin varsin tyytyväisenä vaunuissaan. Tällä välin vanhemmat pääsivät kumpikin kiipeämään. Toisaalta isovanhemmat asuvat oikeastaan matkan varrella, joten loppukesästä saanevat hoidokin kiipeilyn ajaksi, kun pullostakin suostutaan syömään.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Vauvan kanssa kallioilla
PostPosted: Sun Jul 20, 2008 19:13 
Offline

Joined: Wed Sep 13, 2006 10:42
Posts: 12
Aika kivasti vauvan kanssa on pärjätty kallioilla, ensimmäinen kerta noin kuukauden ikäisenä. Kiipeily on tietysti verkkaisempaa ja joku vanhemmista joutuu yleensä enemmän ja vähemmän päivystämään biomassan vieressä. Toisaalta kun lykkää jatkon muksulle käteen menee kummasti puoli tuntia sitä ihmetellessä..

Käytännön sanelemana mukana on yleensä turvakaukalo, vaunut (tai pelkkä koriosa vaunuista) ja nyt viime aikoina erityisen käteväksi osoittautunut matkasänky. Matkasängyssä muksu on varjossa, hyttysverkon suojassa ja koko härveli painaa vain muutaman kilon. Myös kantoliina/reppu on, mutta helteillä se ei ole erityisen mukava ja siitä jälkikasvu muistuttaa aika nopeasti.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group