Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/customers/klippi/public_html/phpBB3/common.php on line 106
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 160: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 87: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 129: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 130: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 214: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 916: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 916: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 916: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 1454: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3529: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3531: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3532: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3533: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
Slouppi • View topic - Kiiskilampi

Slouppi

Rock climbing and Bouldering in Finland
It is currently Fri May 29, 2020 22:51

All times are UTC + 2 hours
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Kiiskilampi
PostPosted: Wed Jun 15, 2016 23:15 
Offline

Joined: Fri Aug 16, 2002 02:00
Posts: 96
Moi. Hyvinkäällä, Kytäjän metsissä olisi nyt uusi kallio kiivettäväksi.
https://27crags.com/crags/kiiskilampi
Kiiskilampi on kaunis pieni järvi Jaanankalliosta parisen kilometriä pohjoiseen. Järven eteläpään kallio aukeaa pohjoiseen ja on noin 10-12 m korkea. 6 reittiä siihen mahtui, kaikki sporttia. Kivilaatu on todella hyvää, poikkeuksena vasemman laidan rantu kiteisempää tavaraa. Kallio on pikkuisen pystyä loivempi muttei mikään släbi kuitenkaan.
Reitit ovat vaikeudeltaan 5+ - 7a. Pääseinän vieressä on myös mukavaa boulderia, tosin vielä topottamatta. Innokkaille harjaajille boulder 2 ja 3 on vapaata riistaa, boulder 3 on pikkuisen negaa noin 4 m korkeaa poketteja täynnä olevaa seinämää...todella harvinaista herkkua näillä leveysasteilla. Kiiskilammen ympärillä on vielä lisää kiivettävää, eiköhän ne lähiaikoina tule harjailtua puhtaaksi.
Kiiskilammen pohjoispäästä löytyy laavu, nuotiopaikka ja uimapaikka laitureineen. Puucee löytyy ja polttopuuhuolto pelaa.
Eli täällä voi yhdistää kiipeilypäivän aktiiviseen iltatörpöttelyyn nuotion äärellä :)
But there's always a catch, niin tässäkin...Kiiskilammelle on matkaa. Jaanankallion parkkiksella on hyvin tilaa autoille, portin takaa lähtevää metsätietä kävellään parisen kilometriä (ylämäkeen). Tien oikealle puolelle jäävän Mäkiperänlammin jälkeen lähtee polku Kiiskilammelle. Laitoin kyltin 'Kiiskilampi' polun alkuun, toivottavasti se löytyy siitä jatkossakin. Nimittäin raivattuani polun kalliolle, merkkasin sen nauhoilla puihin syksyllä 2015 samaan tapaan kuin Jaanankallion North facella. Joku henkilö kuitenkin oli kerännyt nauhat pois. Merkkasin polun uudelleen sunnuntaina 12.6. Maanantaina 13.6 nauhat olivat taas otettu pois. En merkkaa enää, joten suosittelen GPS/tms navigointia kalliolle eksymisen välttämiseksi. Maasto ei ole kaikkein helppokulkuisinta eikä polku se kaikkein selkein. 27cragsin kuviin lisäsin kuvakaappaukset karttapohjista, joihin merkitsin polun alkupään ja kulkusuunnan. Kalliolle voi toki kiertää metsäautoteitä pitkin mutta tällöin matkaa kertyy runsaasti lisää. Rautavuoren parkkikselta on hitusen lyhyempi matka kalliolle, tosin pääkaupunkiseudulta tultaessa ajomatka on selvästi pidempi. Rautavuoren pienemmän pysäköintitilan vuoksi suosittelen kuitenkin Jaanankallion parkkista. Jos fillarin saa mahtumaan kyytiin niin siitä on huomattavasti iloa mäkisillä metsäteillä, approach-aika pienenee huomattavasti.
Kaikesta huolimatta suosittelen Kiiskilammella käyntiä lämpimästi. Paikka on todella kaunis. Ja laavupaikan yöpymis-ym fasiliteetit mahdollistavat Rautavuoren ohella myös jatkossa lähiseudulla olevan toisen,vielä suunnitteluvaiheessa olevan kallion kiipeilyn jälkeiset fiilistelyt. ;)
Access-asioista. Kalliolle on saatu maanomistajan lupa kiipeilyyn. Kytäjän metsien vesistöt ovat lähes poikkeuksetta luonnonsuojelualueita, joten järki mukaan metsässä oleillessa. Kiiskilampi on suosittu retkeilypaikka, ja laavu on usein varattu. Muistakaa asiallinen käytös muita luonnossa liikkuvia kohtaan ja normaalit luontoa kunnioittavat tavat.
Ps. Mainitsinko jo siitä kivenlaadusta? Se on hyvää. Tosi hyvää. :)
-Teemu


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group