Kiitoksia raportin jakamisesta. Mutta eihän tämä ole ensimmäinen eikä viimeinen läheltä piti tilanne varmistuslaitteilla.
Oli laite mikä vain, niin siitä jarruköydestä pidetään aina kiinni tarpeeksi lujasti. Jos tämä yksinkertainen ohje olisi yleisesti ymmärretty, niin useimmat vaaratilanteet ja onnettomuudet voisi välttää.
Ja jos lukee cinchin käyttöohjeet, siellä sanotaan seuraavaa:
"The CINCH is NOT an automatic belay device and
therefore requires constant monitoring. Keep
control of the brake hand at all times."http://www.trango.com/image/userfiles/C ... kletCE.pdfSama koskee siis myös kaikkia muita varmistuslaitteita, grigri 1/2, atc, mikä vain. "automaattisten" varmistuslaitteiden lukitus ei aina toimi. Köysiä on luistanut samalla tavalla myös grigrin läpi. Syitähän on paljon. Ohut/liukas köysi, köysi pujotettu väärinpäin, varmistaja nousee ekaa jatkoa vasten ja jatko painaa lukitussalvan auki, likaa laitteessa, hiekkaa, jäätä, jnejnejne.
Edelleen moni "kokenut" varmistaja varmistaa esimerkiksi grigrillä väärin. Ensimmäisten grigrien ohjeissahan kuvasarja näytti väärän varmistustavan. Kuvan mukaan jarruköydessä ei ollut kättä kiinni. Tapahan on aika pinttynyt, koska sitä näkee silloin tällöin edelleen käytettävän. Nykyisinhän tuotteen mukana on jo uudet ohjeet. Ohjeethan on korjattu jo monta vuotta sitten:
http://petzl.com/files/all/technical-no ... RIGRI2.pdfTai sitten uutena lisänä vielä lisää ohjeita ja väärinkäyttöesimerkkejä:
http://petzl.com/files/all/product-expe ... 202_EN.pdfps. Onko tuolla varmistajan etäisyydellä seinästä oikeasti mitään merkitystä lukittumisen suhteen? Vedon tullessa laite kääntyy haluamaansa asentoon, tuli veto mistäpäin tahansa. Eikö?