Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/customers/klippi/public_html/phpBB3/common.php on line 106
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 160: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 87: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 129: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 130: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 214: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 916: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 916: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 916: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 1454: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3529: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3531: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3532: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3533: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
Slouppi • View topic - Kylmää kiveä: Kokemus ja kritiikki

Slouppi

Rock climbing and Bouldering in Finland
It is currently Tue May 26, 2020 09:34

All times are UTC + 2 hours
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: Kylmää kiveä: Kokemus ja kritiikki
PostPosted: Sun Jul 12, 2015 16:29 
Offline

Joined: Wed May 08, 2013 20:28
Posts: 78
Location: Kirkkonummi
Kylmää kiveä

Suomalaisen kiipeilyhistorian kauan odotettu filkka näki viimein ensi-iltansa!

Tunnelma teatterin lämpiössä oli sanoin kuvaamaton. Jotain hyvin hyvin kollegtiivista. Pioneereja, vanhoja staroja, nykyisiä tykkejä ja nuori lupauksia. Kiipeilykansaa ympäri maata! Kaikki odottivat jännittyneenä esityksen alkua.

Viimein salin ovet aukenivat ja väki tungeksi sisään. Että oltiin täpinöisäään! Tekiöiden puhe ja raikuvat aploodit!

Sali tummui ja jotain historiallista aukeni silmieni eteen. Elokuva Suomalaisesta kiipeilystä ja sen historiasta!

Yleisö eli täysillä mukana ja moninaiset hihitykset, naurut ja myös hyyhkytykset höystivät yhteistä matkaamme läpi upean elokuvan.

Itse pidin kerronnan tavasta, jossa menneisyys ja nykyisyys vuorottelivat. Matin ja kiipeilykavereidensa kertomukset sekä filkat olivat uskomattomia! Iso hatun nosto pioneererille!

Kun elokuva loppui, en tiennyt itkeäkkö vaiko nauraa. Olin kokenut jotain uskomatonta! Jotain, jotain... Uskomatonta! Vähän niin kuin Sisu-bourders kisassa, mutta paljon syvemmin! Ihmiset taputtivat seisaaltaan!

Viimein väki rauhoittui ja siirtyi lämpiöön. Tarjoilu näytti pelaava ja musiikki oli mennä jalan alle... No, onneksi olin kuskina kuvaavalle kiipeilykaverilleni. Hyvä meno!

Kritiikki
Äkkinäisempi saattaa saada filkasta sen kuvan, että muualla Suomessa ei juurikaan kiipeilty. No, näin oli ehkä aina noin 80-luvan paikkeille asti, mutta sen jälkeen alkoi tapahtumaan hyvinkin ripeään kehä kolmosen ulkopuolella. No, filkan aika on rajallinen, joten päätöksiä pitää tehdä. Ymmärrettävää.

Todella iso hatun nosto elokuvan tekijöille, tukijoille ja osallistujoille! Mahtoi olla kokemus!

:)


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Kylmää kiveä: Kokemus ja kritiikki
PostPosted: Fri Jul 17, 2015 21:25 
Offline

Joined: Fri Oct 21, 2005 17:30
Posts: 169
Hieno elokuva kertakaikkiaan, hieno historianteko!

Mielestäni elokuvan isoin ongelma oli ristiriita elokuvan kohdeyleisön ja todellisen yleisön välillä. Elokuva kun selvästi on tehty ns isolle yleisölle eli kaikille suomalaisille (milloinkohan esitetään ylellä?) mutta nyt yleisö koostui kaikkein intohimoisimmista kiipeilijöistä. Eli olisi pitänyt näyttää "director's cut"-versiota, ehkä tunnin verran pitempi. Itse ainakin harmitti kun käytännössä kaikki nousut oli leikattu noin kymmenen sekunnin ja muutaman kruksimuuvin pituisiksi. Eli hienoa kiipeilyä oli yllättävän vähän. Paras anti oli henkilöhaastattelut ja nimenomaan historia.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group