Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/customers/klippi/public_html/phpBB3/common.php on line 106
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 160: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 87: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 129: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 130: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 214: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 916: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 916: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 916: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 1454: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3529: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3531: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3532: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3533: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
Slouppi • View topic - Boulderoimaan Albarracin:iin

Slouppi

Rock climbing and Bouldering in Finland
It is currently Fri Feb 28, 2020 20:22

All times are UTC + 2 hours
Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
 Post subject: Boulderoimaan Albarracin:iin
PostPosted: Sun Jan 04, 2009 20:28 
Offline

Joined: Mon Jun 05, 2006 19:15
Posts: 5
Olen lähdössä helmikuun lopussa-maaliskuun alussa Albarraciniin. En ole aikaisemmin sielläpäin käynyt ja nettiä tutkimalla löysin joitakin topoja, mutta onko tietoa, olisiko jostain päin kuitenkin saatavilla mitään kirjan muotoista kunnollista topoa? Ja jos joku sattuis samaa-aikaa olemaan lähistöllä, niin pistäkää ihmeessä viestiä, niin voitais yhdessä kiviä tutkia. :)

Rikste.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Boulderoimaan Albarracin:iin
PostPosted: Mon Jan 05, 2009 12:27 
Offline

Joined: Fri Dec 19, 2008 11:28
Posts: 15
Näyttivät avanneen ihan oman saitin Albarracinin kiipeilylle, www.boulderalbarracin.com, siellä on myös topo http://www.boulderalbarracin.com/topoalbarracin.pdf. Tuossa topossa on vaan kolme sektoria, muista olen nähnyt vain käsin piirrettyjä versioita, jotka kulkee kädestä käteen.

Varsinaista kokonaistopoa tuonne ei ole koskaan ollut, syy lienee se ettei se kestä miljoonaa kiipeilijää vuodessa, niinku fontsussa käy. Siellä on myös sektorikohtaisia rajoituksia vuodenajoittain, kannattaa ottaa selvää niistä. Rangerit kiertelee koko ajan ja valvoo kieltoja.

Leirintäalue on ihan mukava siellä, mutta ei välttis ole auki talvella ku espanjalaisille on liian kylymää kiivetä. Mökkejä sieltä voinee kuitenkin vuokrata. Uskomattoman hienossa Albarracinin kaupungissa on myös eräs kämppä vuokrattavana, josta laitan sulle puhelinnumeron privana, jos osaan. Se on halvempi ja parempi kuin leirintäalueen mökit. Äijä kuitenkin puhuu vaan espanjool, joten varaudu siihen.

-bone


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Boulderoimaan Albarracin:iin
PostPosted: Mon Jan 05, 2009 17:50 
Offline

Joined: Mon Dec 24, 2001 02:00
Posts: 298
Location: One Pint
Kannattaa käydä myös kiipeilijöiden suosimassa baarissa joka löytyy leipomon läheltä. Kyseessä on hyvin lunki mesta jonka omistaja(?)/baarimikko puhuu hyvää englantia ja suosittelee erittäin hyviä bissejä. Paikka on jonkun vanhan myllyn tai vastaavan kellari, eli eteisen lasilattian läpi voi ihmetellä alla virtaavaa vettä.

Siinä leipomon, baarin ja kaupan välittömässä läheisyydessä on myös suht edullinen ja siisti vanhan pariskunna pitämä majatalo. Yö maksaa muistaakseni jokusen kympin. Niin ja kylästä kiipeilymestoille on muutama kilometri, eli auto voi ehkä olla tarpeen.


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Boulderoimaan Albarracin:iin
PostPosted: Tue Jan 06, 2009 12:55 
Offline

Joined: Thu Sep 23, 2004 07:29
Posts: 165
Location: Helsinki
Oon kans ite menossa kyseiseen paikkaan, tosin vasta kuukautta myöhemmin. Kaikki vinkit on siis tervetulleita munkin puolesta - myös matkasi jälkeen!


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Boulderoimaan Albarracin:iin
PostPosted: Wed Jan 07, 2009 22:29 
Offline

Joined: Mon Jun 05, 2006 19:15
Posts: 5
Kiitti vastauksista. Sääli tietysti ettei tarkempia topoja siis ole, mutta kyllä varmasti näilläkin pärjää ainakin tällä reissulla. Samoin ajattelin tosiaan vuokrata auton niin pääsisi kiertelee sade/lumi(?) päivinä myös lähi seudulla olevissa kylissäkin, jos ei siis rangerit ole tyhmää turistia johonkin tyrmään heittäneet.. :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Boulderoimaan Albarracin:iin
PostPosted: Fri Feb 20, 2009 00:30 
Offline

Joined: Sun Apr 08, 2007 14:43
Posts: 12
Location: Turku/Málaga
Kiintoisan paika olet valinnut. Olen Andalucían suunnalla kevään ja suunnitelmissa on ollut lähteä maalis-huhtikuussa Cuencan suunnalle kiipeemään. Albarracín (Teruel) ei myöskään olisi huono vaihtoehto. Pitää muistaa, että Espanjasta käsin saattaa saada topokirjoja helpommin esim. kirjakaupasta, mistä Andalucían topokirjan ostin tai paikanpäältä. Tuollainen bouldertopo ainakin löytyy kuin Ulrich & Harald Rökerin 320 sivuinen Bouldertopo España, jossa kyllä esitellään myös Albarracín lähestyminen probleemoineen esp/saksa/engl. Netinkin kautta saa varmaan tilattua esim. Sherpasta
http://www.sherpagranada.com/index.php/ ... nicos.html
Kannattaa mennä paikanpäälle ja nauttia Espanjan kylmimmästä talvesta aikoihin:)

Johanna


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Boulderoimaan Albarracin:iin
PostPosted: Sat Mar 14, 2009 00:37 
Offline

Joined: Mon Jun 05, 2006 19:15
Posts: 5
Noniin nyt on myös albarracin nähty, useampi sectori vierailtu ja hyvin moni kivi kiivetty mutta, ai kuinka monta probleemaa jäi kokonaan kokeilematta ja miten olisi tehnyt mieli ottaa ainakin jokunen, tai sata lohkaretta koti-suomeen mukaan. Eihän ne siellä olisi siinä edes huomanneet, jos joku kivi olisi yön yli hävinnyt.. :(

Eli ehdottomasti suosittelen kaikille paikanpäälle menemistä, jos haluaa rauhaa kiipeilyyn ja luonnosta nauttimiseen. Itselläni oli siis mukanani ainostaan netistä printtaamani (http://www.boulderalbarracin.com/topoalbarracin.pdf) vihkonen ja sillä pärjäsi pari viikkoa aivan loistavasti. Tosin kyseiset kivet oli greidattu pari vuotta sitten ja hyvin useasti huomasin olevani kivillä joita ei ollu merkitty topoille ollenkaan. Mut, ihan sama, hauskoja reittejä oli siellä vaikka kuinka paljon. Kuitenkin just ennen lähtöäni huomasin, että on julkaistu myös kirjainen e-block (http://www.gebro-verlag.de/gebro/ind_ebloc.htm), jossa mahd olisi ehkä enemmänkin tietoa.

Majotuksesta: Albarracinissa itsessään on hyvin monta hotellia ja pari hostelliakin, eli yöpyminen ei todellakaan ole mikään ongelma. Ja jos mennään ihan budget majotuksella, niin kyllä vierailuni aikana tapasin aika monta kiipeilijä-seuruetta, ketkä nukkui ihan kallioiden allakin (rangereilta piilossa jossakin keskellä metsää) Mutta itse en halunnut lomaani yöitä (keskimäärin -3'C öisin) viettää ihan näin, niin päätin mennä turistin vaihtoehtojen kautta. Youth hostel ja leirintäaluen telttapaikat oli suljettuna (viimeisen pitäjä kylläkin tarjosi mulle 2-4 hklön mökkiä hintaan eur 35,-/yö, (norm eur 69/yö/mökki) ), mutta päädyin kuitenkin casa de orja nimiseen hostelliin viettämään öitäni. Kyseinen yöpymispaikka oli ainakin viime vuotisten hintojen (kaupungissa olevasta turisti infopisteestä sai hotellien hinnaston kysymällä) mukaan edullisin (2-3 hlön huone eur 39/yö) ja kun olin yksin liikenteessä, eikä vielä ollut turistikausi niin hintahan tippui siitä yli puolella. Huoneet, joita pääsin vierailuni aikana kokeilemaan kokonaista 3 kpl, koska en mitään ennakkovarauksia tms jaksanut ennen tuloani tehdä oli todella viihtyisiä kaikki. Tosin seinien eristyksissä oli kylläkin toivomisen varaa. Mutta enimmäkseen pääsin olemaan lähes yksin koko talossa, niin ei ohuet seinät niinkään häirinneet ja pystyihän näin helpommin naapureidenkin kanssa juttelemaankin, jos sillä tuulelle sattui :)

Kiipeily: Se on todellakin rajoitettuna: etenkin tammikuusta- elokuuhun on aika monet sektorit kokonaan kiipeily kiellossa. Mutta rajoitetut alueet ovat hienosti myös merkattu metsäpoluille asennettujen kylttien avulla, joten ei mitään pelkoa että niihin eksyisi tahtomatta. Ja koska rangerit tosiaan siellä kiertelee, niin kannattaa kunnioittaa paikallisia sääntöjä, esim pysäköidä auto todellakin ainoastaan pysäköinti alueille, sakkoa tulee muuten aivan varmasti. Mutta rajoituksista huolimatta on siellä silti NIIN paljon kiivettävää: hyvin eri tyylisiä, korkuisia sekä vaikeusasteisiä lohkareita löytyy, niin hyvillä kuin myös huonoilla alastuloilla eli pädi(t) kannattaa kylläkin kuskata mukana.

Mutta hauskoja reissuja siis muille sinne lähtijöille!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Boulderoimaan Albarracin:iin
PostPosted: Sat Apr 18, 2009 12:45 
Offline

Joined: Thu Sep 23, 2004 07:29
Posts: 165
Location: Helsinki
Tässä lyhyt yhteenveto omista Albarracín-kokemuksistani.

Topo:
Se ainut ja oikea. Ei mikään viiden tähden topokirja, mutta hakkaa netin printit mennen tullen. Sisältää kaikki sektorit, kuvat kivistä jne.
http://www.gebro-verlag.de/gebro/ind_ebloc.htm

Majoitus:
Camping Ciudad de Albarracín. Oma mökki neljälle henkilölle 69e/yö sis. suihkun, keittiön & olohuoneen ja kaksi makuuhuonetta. Myös isompia mökkejä saatavilla. Turistikauden ulkopuolella tinkimisen varaa eli ei tarvinne maksaa täyttä hintaa. Kaupungissa myös useita "hotelleja", joista halvin oli 35e/yö/2 hengen huone eli 17,5e/yö/henkilö.
http://www.campingalbarracin.com/

Kiipeily:
Userita eri sektoreita about kahden neliökilometrin alueella eli aja auto parkkiin ja kävele sektorilta toiselle. Paikan erikoisuus: paljon kattokiipeilyä! Osa sektoreista suljettuna 2/3 osaa vuodesta. Betaa ja fiilistelyä löytyy Vimeosta: http://www.vimeo.com/videos/search:albarracin
http://www.boulderalbarracin.com/

Kaupunki:
Aivan mielettömän kaunis pikkukaupunki, jossa kiva kävellä ympäriinsä. Reissumme kohokohtia myös ihan matkailumielessä!


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Boulderoimaan Albarracin:iin
PostPosted: Wed Jan 08, 2014 22:33 
Offline

Joined: Fri May 10, 2013 14:43
Posts: 2
Olisko kellään jonkinlaista suht ajankohtaista tietoa paikallisen camping alueen pädi vuokrauksesta? Onko pädejä paljon? Muistuttaako pädit enemmän omelettia vai ihan oikeeta pädiä jne. Lentoyhtiöt kun tehneet nykyään aikas hankalaksi tuon pädien raijaamisen


Top
 Profile E-mail  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group