Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/customers/klippi/public_html/phpBB3/common.php on line 106
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 160: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 87: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 129: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 130: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 214: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 916: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 916: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 916: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 1454: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3529: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3531: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3532: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3533: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
Slouppi • View topic - Stetind

Slouppi

Rock climbing and Bouldering in Finland
It is currently Mon Jul 13, 2020 07:33

All times are UTC + 2 hours
Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
 Post subject: Stetind
PostPosted: Mon Jul 09, 2012 22:59 
Offline

Joined: Tue May 24, 2011 13:55
Posts: 8
Onko kellään kokemuksia Norjan kansallisvuoresta? Stetind olisi haaveissa ja tiedustelisin kuinka hyvin rockfaxin miniguide topo pitää kutinsa. Se kertoo car to car-ajaksi 12 tuntia, mutta onko kellään omakohtaista kokemusta south pillar reitistä? Muutkin huomionarvoiset vinkit otetaan mieluusti vastaan.


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Stetind
PostPosted: Tue Jul 10, 2012 06:53 
Offline

Joined: Sun Jul 31, 2005 06:59
Posts: 59
Aika suosittu reitti, ite olen miniguiden mukaan kiivennyt joskus aikoinaan oli ensimmäinen multipitsi. Nyt sieltä on lähtenyt kiveä irti jostain kohtaa eli yksi pitsi on erilainen kuin vanhan topon mukaan, mutta yöspäin vaan ei tarvitse ihan orjallisesti aina topoa noudattaa.
Sateet kyllä kerääntyvät Stetindin kohdalle suurin ongelma on saada sopiva ikkuna kiipeemiseen. Meillä meni 24 car to car pieni sadekuurokin oli välillä.
Hyviä kiipeilyjä
Juha


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stetind
PostPosted: Tue Jul 10, 2012 11:11 
Offline

Joined: Tue Apr 11, 2006 16:56
Posts: 50
Tässä tämmöinen tuore kokemus:
http://laajis.wordpress.com/2012/07/09/ ... njaljissa/


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stetind
PostPosted: Tue Jul 10, 2012 12:04 
Offline

Joined: Tue May 24, 2011 13:55
Posts: 8
Eli ilmeisesti huonoon säähän ja kylmyyteen varautuminen on tärkeää...

Jos sattuu hyvä sää, niin voiko reitti ruuhkautua? Voiko siellä olla heinä-elokuun taitteessa niin paljon jengiä, että hankaloittaisi reitin kiipeämistä?

Vikoja pitchejä lukuunottamatta reitti on aika släbiä. Mites nuo väliankkuripaikat, pääseekö mukaville hyllyille varmistamaan kakkosta?


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Stetind
PostPosted: Tue Jul 10, 2012 22:00 
Offline

Joined: Thu Sep 16, 2004 19:57
Posts: 24
Kiivettiin South Pilar kolme vuotta sitten vähän yli 14 tunnissa (autolta autolle). Ne kolme viimeistä kp:ta olivat omien on sight kykyjemme rajoilla. Ensimmäiset noin 5 kp:ta on melko suurpiirteistä menoa - eli helppoa ja loivaa eikä ole niin justiinsa meneekö just siitä tietystä kohdasta vai viis metriä vasemmalta. Hyviä väliankkuripaikkoja on runsaasti tarjolla. Topo on erinomainen ja paikkana Stetind on upea. Meillä ei ollut ruuhkaa, kun joskus juhannuksen alla oltiin mestoilla. Yksi köysistö lähestyi reittiä meidän edellä mutta jäi odottelemaan parempia kelejä reitin alle. Kaksi köysistöä kiipesi kaukana takanamme. Ite kiivettiin reitti sumussa ja oli todella kylmää. Oli pakko kiivetä nopeaa ettei aivan kohmettunut, kiivettiin simulinakin.

Mua kiinnostaisi se South pilarin vieressä oleva Gullfisken reitti. Eli jos siitä irtoaisi betaa joltain, olisin kiitollinen.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stetind
PostPosted: Thu Jul 12, 2012 22:13 
Offline

Joined: Fri Apr 20, 2012 01:08
Posts: 7
Hieno stoori, Jukka, dänx!

P.S. Me oltiin ulkoilemassa Stetindillä oisko ollut 2007 tms. Oli vielä niin paljon lunta mestoilla kesäkuussa sinä vuonna, että jouduttiin ottamaan pakit ennen kuin kunnolla päästiin edes toimeen.


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Stetind
PostPosted: Sun Jul 22, 2012 16:08 
Offline

Joined: Mon Feb 05, 2007 17:00
Posts: 30
Location: Hki
Itellä meni viime vuonna autolta autolle muistaakseni 18 h. Rock Faxin topo on ihan ok. Oon ollu kaksi kertaa töppyrällä, eikä ole ollut ruuhkaa. Reitti löytyy melko helposti, eikä se ole aina niin justiinsa, mistä menee. Toiselta Amfilta voi pakittaa helposti jos säät iskee (olen sen ekalla kerralla kokeillut...).
Vinkki: vettä saa lähestymisellä joesta lähes kokoajan, täytä vesipussit/pullot vasta ylempänä järvellä niin ei tartte turhaan kantaa alkua.


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Stetind
PostPosted: Fri Aug 10, 2012 22:59 
Offline

Joined: Tue May 24, 2011 13:55
Posts: 8
Stetindin South Pillar tuli siis pari viikkoa sitten kiivettyä. Kolmen hengen tiimiltämme aikaa meni car-to-car 17 tuntia, josta karkeana arviona lähestymiseen 3 h, reitillä 9 h ja alas 5 h. Ainakin omasta mielestämme etenimme suht tarmokkaasti, joten topon ilmoittama 12 tuntia vaatisi kyllä todella määrätietoista tekemistä.

Pohdimme muutaman huomion nostettavaksi esiin kaikille Souht Pillarista kiinnostuneille:

-Sää: Stetind todella tuntuu houkuttelen huonoja kelejä puoleensa ja sääennustukset ovat varsin epäluotettavia. Me onnistuimme huiputtamaan hyvässä kelissä, mutta jo alastulomatkalla runsas sade yllätti. Myöhemmin tapasimme Lofooteilla monia kiipeilijöitä, jotka olivat Stetindin juurella odottaneet säätä kyllästymiseen asti ja luopuneet vuoren valloituksesta.

-Kiipeily: se oli siistiä ja hyvin varmistettavaa! Reitillä ei aina pysy, mutta ei tarvitsekaan. Halkeamia vaan ylöspäin ja vasta vikoille pitcheille on syytä katsoa tarkalleen oikeat linjat.

-Reitin lähestyminen ja laskeutuminen: Aikamoinen urakka ja välistä hieman arvelluttavaa. Jääjärveä lähestyessämme vuoren eteläseinän alta lähti täysin itsestään liikkeelle kivivyöry vyöryen pitkälle laaksoon. Lähestymispolku jääjärvelle ei laaksossa ole vaaravyöhykkeellä, mutta South Pillarenille ainut lähestymisreitti tulee kuitenkin ylempänä juuri tuon kivivyöryrinteen poikki, mikä ei varsinaisesti ilahduttanut mieliämme. Ylitimme siis rinteen noin tuntia myöhemmin ripein askelin ja totesimme vaivatta mistä kohtaa vyöry oli lähtenyt liikkeelle. Heti kivikkoisen rinteen jälkeen tulimme jyrkässä rinteessä olevalle lumifleikille, joka heinäkuun viimeisenä päivänä oli 40 metrin levyinen ja pinnaltaan kova sekä liukas. Tuossa kohtaa lumifleikki on pakko ylittää ja liukastuminen ei ole vaihtoehto, ellei halua löytää itseään palasina laakson pohjalta. Köysi toki kaivettiin tässä kohtaa esiin, mutta varmistukseksi ei oikein saanut muuta kuin varmistajan kiinnittymisen johonkin epämääräiseen kivilohkareeseen.

Huipulla fiilis oli loistava, mutta laskeutuminen on myös aikamoinen urakka. Välillä harjanne käy sen verran kapeaksi, että pienetkään harha-askeleet eivät ole suotavia. Köyteen ja nelivetotekniikkaan jouduimme turvautumaan parissa kohtaa.

-Fyysinen rasitus: Kiipeily ei ole mitään über-vaikeata, mutta 1400 korkeuserometriä ja haastava laskeutuminen takaavat, että kovakuntoisemmallekin kaverille kokonaissuoritus ottaa taatusti voimille. Stetind todellakin on sen verran kunnioitettavan kokoinen töppyrä, että riittävästä energian saannista kannattaa varmistua reitille lähdettäessä.

South Pillaria voi suositella kaikille hyvälaatuisella graniitilla varustetuista pitkistä reiteistä pitäville kiipeilijöille. Käy sinäkin raapustamassa nimesi huipulla olevaan vieraskirjaan, se on taatusti vaivan arvoista!


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Stetind
PostPosted: Mon Dec 17, 2012 08:17 
Offline

Joined: Sun Aug 01, 2010 22:44
Posts: 13
Onko kukaan ollut Stetindillä alku kesästä. Milloin mesta on normaalisti kiipeilykunnossa? Olisiko jo jussin aikaan? Ilmeisesti lähestymisellä on lunta melkein koko kauden.


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Stetind
PostPosted: Mon Dec 17, 2012 15:03 
Offline

Joined: Thu Jul 10, 2003 02:00
Posts: 368
jos stetindin topoa mielii, niin ei ainakaan kannata ostaa sen nimeä kantavaa topokirjaa, vaan selkeämmät ohjeet löytyvät juurikin siitä rockfaxin ilmaisversiosta.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group