Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/customers/klippi/public_html/phpBB3/common.php on line 106
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 160: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 87: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 129: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 130: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 214: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 916: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 916: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 916: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 1454: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3529: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3531: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3532: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3533: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
Slouppi • View topic - Access to Sienimetsä (Magic Mushroom Forest)

Slouppi

Rock climbing and Bouldering in Finland
It is currently Tue Jul 07, 2020 21:49

All times are UTC + 2 hours
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Wed Dec 19, 2001 22:11 
Offline

Joined: Wed Dec 19, 2001 02:00
Posts: 60
-- Posted by Jarkko on 10:28 am on Aug. 14, 2001

Last weekend a group of Helsinki boulderers were visiting Sienimetsä and had a heated discussion with the farmer living in the house near the boulders. The farmer was very p****f off because of the boulderers walked through his field. The boulderers report walking along a ditch, not through his field. The farmer also accused them of blocking his road. It would be good if an alternative way to Sienimetsä was found to avoid further quarrel. This was supposedly not the first time the farmer complained.

Sama suomeksi:

Sienimetsän lähellä olevan talon asukas raivosi boulderoijille viime viikonloppuna, raivon syyt: 1) pellon poikki kulkeminen 2) tien tukkiminen. Voisi olla hyvä löytää uusi reitti Sienimetsään riitojen välttämiseksi. Tämä ei ilmeisesti ollut ensimmäinen kerta.

--------------------------------------------------------------------------------

-- Posted by Justus on 4:31 pm on Aug. 25, 2001

Heikko AnSsi Justuksen tunnareilla:

Hmmm...
Lähetin uudet infot Tommylle ja kumma kun ei oo tänne päivittynyt, mutta korjataanpa asia.
Sienimetsään ON luvat kunnossa.

Autot jätetään siinä hiekkatien Pilvilammen päässä olevalle parkkipaikalle ja metsään käydään sitten pitkin junarataa ja heti sähkölinjan jälkeen metsään jossa onkin jo pari uutta turkulaisten tekemää probleemaa.

Pistäkää topoon!

Niin että se siitä "lupien tarpeettomuudesta"?!?!?
Kylvöksiä ei poljeta poijjaat! Maajussin vuorosanat oli "en tahdo nähdä ketään enää mun pellolla!" Kiitokset turkulaiselle kiipeilijälle joka osasi maanomistajan puhua ympäri.

Vaasan seuduilla haulikko ON yhä yleinen vehje...

--------------------------------------------------------------------------------

-- Posted by Jarkko on 8:23 am on Aug. 27, 2001

Suuret kiitokset!

--------------------------------------------------------------------------------

-- Posted by tommy on 12:38 pm on Aug. 27, 2001

no niin, pistin uudet ohjeet topoon. pitäisi vaan piirtää alue uudestaan, niin että näkyisi miten mestoille oikein päästään. itse en varmaan pääse käymään lähiaikoina, joten jos joku osaa piirtää kartan jossa näkyy uusi lähestrymisreitti suhteessa kiviin niin olisin kiitollinen jos pistäsitte tulemaan minulle (tvanska@focus.hut.fi)!

vielä "lupien tarpeettomuudesta": luulen, että tämän näkökulman takana on ajatus, että niin kauan kuin ei mitään kuulu niin ei välttämättä tarvitse kysyä lupaa. perustana on pelko, että esim. kaupungilla olisi jokin naurettava perustelu siihen miksei saisi jollain alueella kiivetä.

mutta erittäin hyvä että olette saaneet sienimetsän luvat kuntoon. tämä taupaushan on erikoinen siinä mielessä, että lähistöllä on talo ja yksityisiä peltoja. kummallista on kuitenkin se, että kun me löydettiin alue niin puhuttiin talon asukkaan kanssa ja käveltiin pellon yli (tai peltojen välistä) metsään, eikä tullut kommentteja ...

-tommy

--------------------------------------------------------------------------------

-- Posted by Samppa on 10:54 am on Aug. 29, 2001

Hienoa, että asia on selvinnyt näiltä osin. Kiitokset Turkuun!

Pelko siitä, että kaupunki tai maanomistaja kieltäisi pohjimmiltaan harmittoman harrastuksemme maillaan, jonkin kummallisen syyn vuoksi on mun mielestä turha. Eiköhän niillä aika pätevä perustelu ole, miksi emme saisi puuhastella (se syy voi tietysti tuntua kaupunkilaiskiipeilijästä varsin typerältä, mutta olla jollekin muulle porukalle erittäin tärkeä). Ja onko tiedossa tapausta, jossa boulderointi olisi kielletty jonkin kaupungin toimesta? Tuskin. Yksityinen maanomistaja saattaa tietämättömyyttään tai yleistä vittumaisuuttaan kieltää vaikka mitä, mutta tuskin kaupunki.

Sienimetsän kaltaisessa paikassa maanomistaja (tai kai ainakin pellon omistaja) näkee aina kun joku kiville menee. Ja vaikka Tommy olikin jutellut omistajan kanssa niin ei hänelle varmaan mennyt kalloon (maanomistajalle siis), että enemmänkin porukkaa alkaa lappamaan tulevaisuudessa. Omistaja huomaa siis joka tapauksessa jossain vaiheessa, että hänen maillaan puuhaillaan jotain. Kannattaisiko ehkä sittenkin kysäistä omistajalta jos sellainen löytyy jopa lähitalosta?

Sitten toiseen laitaan...
Se mitä aiemmin kirjoitin Piilolammen yhdestä kivestä pitää edelleen paikkaansa...eli jos siihen olisi alettu lupia kyselemään kaupungilta niin vitsihän se olisi! No nyt piiliksellä on uuttakin, mutta ajatellaan vaan tuota yhtä murikkaa. Kuten varmaan moni on huomannut on Suomessa nostamassa päätään uudenlainen omistusfasismi, joka alkaa rajoittelemaan pääsyjä ja toimintoja, jotka ennen kuuluivat jokamiehenoikeuksiin. Jokainen joka Piiliksen kivellä on käynyt tajuaa, että jos siinä ei saisi ilman erillisiä lupia kiivetä, niin ollaan menossa johonkin aivan ihmeelliseen uuteen säännöstöön.

Näitä ei voi mitenkään verrata uuden köysimestan putsaamiseen ja pulttaamiseen ja ovat täysin eri juttuja. Harvemmin bouldereilla häiritään muuta kuin paikallista kasvustoa (jos siis lärvit on ummessa), joka sekin käsittääkseni on harvemmin niin uhanalaista tms. kuin korkeilla seinillä. Korkeat seinät ovat myös käsittääkseni tärkeämpiä alueensa ekosysteemille kuin pari nelimetristä murikkaa.

Ainoa mihin Piiliksen kaltaisissa paikoissa voisi vedota jokamihenoikeuksien pohjalta on toiminnan järjestelmällisyys. Boulderointi on kuitenkin niin mariginaalihommaa, että voiko mistään järjestelmällisestä harrastustoiminnasta esim. Piilolammella edes puhua (jos siellä muutama käy kuukaudessa).

Tämä nyt vaan tällasena kuivana hypoteettisena mutinana. Huomasin, että tuonne yleiseenkin oli tullut keskustelua aiheesta... Eipä ole mun silmiin siellä koskaan osunut nuuskapurkkeja tai kaljapulloja...tosin ainakin piiliksellä metsurit ovat pitäneet omia leirejään...

"Oikeasta tai väärästä" täällä tuskin kukaan odottaa viimeistä päätöstä. "Kuoliaaksi pitkästyminen" voi jollekin olla ongelma, mutta koska näistä ei pahemmin puhuta yleisemmin on mun mielestä helkkarin hyvä, että nyt näitä mielipiteitä on esillä muuallakin kuin Rakan röhkijöiden keskuudessa ja nimellä ja niidenkin toimesta jotka joskus jotain tekee eikä vaan lue lehtiä ja shoppaile.

siinä mun 5,94573

ps. lue piilolampi > pilvilampi

--------------------------------------------------------------------------------

-- Posted by tommy on 1:12 pm on Aug. 29, 2001

nimenomaan! sitä juuri tarkoitin, että esim. pilvilammen tapauksessa on turhaa asioiden monimutkaistamista mennä virallisia lupia kysymään. tämä näkökulma tosin edellyttää, että porukka käyttäytyy järkevästi. meitä asiallisempaa porukkaahan on vaikea löytää, joten ei ongelmia. Q.E.D.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group