Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/customers/klippi/public_html/phpBB3/common.php on line 106
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 160: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 87: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 129: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 130: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 214: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 916: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 916: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 916: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 1454: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3529: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3531: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3532: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3533: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
Slouppi • View topic - Kroatiassa käyneitä?

Slouppi

Rock climbing and Bouldering in Finland
It is currently Thu Apr 25, 2019 20:49

All times are UTC + 2 hours
Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
 Post subject: Kroatiassa käyneitä?
PostPosted: Wed Aug 26, 2009 23:07 
Offline

Joined: Tue May 06, 2008 13:11
Posts: 159
-


Last edited by Ile82 on Fri Apr 25, 2014 20:52, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kroatiassa käyneitä?
PostPosted: Thu Aug 27, 2009 09:47 
Offline

Joined: Mon Aug 09, 2004 22:25
Posts: 90
Location: Helsinki
Olimme muutama vuosi sitten Kroatiassa Packlenican (Starigrad-Zadarin lähellä) kansallispuistossa kiipeämässä. Kompaktilla alueella oli mahtavaa multipitch-sporttia 100-400m väliltä. Paljon reittiä sinun tasoiselle jos pitkien reittien muut manööverit onnistuu. Kivi on kalkkikiven sukulaista, erittäin kovaa ja hyvän kitkan omaavaa. Puistosta täytyy poistua aina iltaisella ja heti portin läheisyydessä on meren rannalla tasokkaita hinta-laatu -suhteltaan hyviä majoituspaikkoja ja leirintäalue. Meressä on kirkas hieno turkoosi vesi ja rannat ovat karuja. Logistisemmin hankalampi kuin Kalymnos ja vähemmän reittiä, mutta toisaalta kalymnoksella ei ole vastaavaa määrää pitkää reittiä, mikäli se kiinostaa. Suosittelen.
:Toni


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kroatiassa käyneitä?
PostPosted: Thu Aug 27, 2009 15:25 
Offline

Joined: Wed Jan 02, 2002 02:00
Posts: 19
Hvarin saarella on hyvää kiipeilyä! Ongelma on, että se sijaitsee yksityisillä mailla ja maanomistaja rahastaa paikalla. Sähköpostilla pitäisi etukäteen ilmoitella tulostaan kalliolle ja muuta hienoa. Lisätietoja: http://www.cliffbase.com/index.asp
Kuten kuvista näkyy, tosi hieno paikka!

Jos puhtaasti kiipeilyreissulle halajaa, komppaan Packlenican puolesta.

t:Eero Liehu


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kroatiassa käyneitä?
PostPosted: Thu Aug 27, 2009 16:42 
Offline

Joined: Wed Apr 24, 2002 02:00
Posts: 96
Hvar on todella hieno mesta maisemaltaan jne. Kävimme pari vuotta sitten pyörähtämässä kalliolla ja kiipeilystä piti todella maksaa pari egeä/pv. Olimme valmiita maksamaan muutamasta päivästä vaikkakaan kiipeily ei näyttänytkään niin mahtavalta kuin topossa luvattiin (hidden paradise, new Thailand ym.)
Maanomistaja myi kovasti meille majoitukseksi asuntoa, josta kohteliaasti kieltäydyimme ja menimme kaupungin ulkopuolelle nukkumaan "budjetti Hammockiin". Seuraavana aamuna maanomistaja ohi ajaessaan kertoi että meillä ei ollut enää mitään asiaa kalliolle. Paska maku paska maa :D


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Kroatiassa käyneitä?
PostPosted: Mon Aug 31, 2009 20:50 
Offline

Joined: Tue Sep 30, 2008 17:10
Posts: 17
Suosittelen Cliffbasea kahdesti siellä käyneenä! Tultiin juuri sieltä pari viikkoa sitten. Siellä on paljon vitosia ja kutosia, mutta ne ovat aika korkeita 25-50m.


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Kroatiassa käyneitä?
PostPosted: Thu Jul 07, 2011 16:25 
Offline

Joined: Wed Sep 03, 2008 17:55
Posts: 3
Pitäisi lähteä elokuun alussa Kroatiaan. Lennot ovat Dubrovnikiin/-sta. Cliffbase vaikuttaa hyvältä paikalta, mutta löytyykö muita hyviä kiipeilypaikkoja välillä Split-Dubrovnik? Tarkoitus olisi sportteilla vitosen molemmin puolin.

Matkasuunnitelma on vielä melkoisen avoin joten myös muita nähtävyyksiä ja hyviä hostelleja tällä alueella saa suositella. Autoa emme vuokraa joten julkisilla pitäisi päästä.


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Kroatiassa käyneitä?
PostPosted: Sun Jul 10, 2011 22:44 
Offline

Joined: Sat Aug 29, 2009 13:28
Posts: 7
Location: Jyväskylä
Vietimme toukokuussa pari viikko Splitin alueella ja uskallan suositella Kroatiaa ystävällisen kulttuurin sekä hyvien kiipeilykallioiden ansiosta. Yleisesti hintataso on hiukan Suomea edullisempi, ravintoloissa huomattavasti edullisempi. Splitin ympäristö elää vahvasti turismin turvin, joten majoituksia on tarjolla monenlaisia. Meidän käyttämiä huoneistoja sai vuokrattua 10 - 15 €/yö/pää. Liikenteessä olimme 4 kiikkujan voimin.

Vierailimme myös Cliffbasella ja paikan isäntä (jeesus) on vähintäänkin mielenkiintoinen persoona. Sinne aikovan on syytä ilmoittaa tulostaan riittävän ajoissa. Paikka meinasi jäädä näkemättä kun ilmoitimme tulostamme edellisenä päivänä :-? Kiipeilystä joutuu tosiaan maksamaan luokkaa 3 €/pv/pää, majoittumalla herran tarjoamissa tiloissa sisäänpääsystä saa alennusta. Kutosen reittejä paikka tarjoaa reilut 70 kipaletta. Yleisesti reitit ovat pidetty hyvässä kunnossa, eikä pahasti lasittuneita kohtia tullut vastaan. Jotain vastinetta sisäänpääsymaksulle siis löytyy :wink:
Majoituimme Hvar:in josta liikuimme autolla ympäri saarta, mutta järkevin vaihtoehto lienee ottaa joko jeesuksen tarjoama majoitus tai muu Sv. Nedjelja:n kylästä löytyvä, jos haluaa varmistaa pääsyn cliffbaseen ;) Muut Hvar:in kiipeilykalliot eivät olleet kovin kummoisia, vaikka niistäkin jokunen reitti löytyy.

Mantereen puolelta, aivan Splitin keskustan tuntumasta, löytyy Marjan kallio. Paikasta löytyy vajaa 80 reittiä, joista noin puolet asettuu kuutosen greidiin. Hieno paikka! Lisäksi muutaman sadan metrin päässä kalliosta on alueen ainut hiekkaranta(kuulemma). Muut beachit ovat pääasiassa epämääräisen kalkkikivimurskan peitossa.
Toinen positiivisesti mieleen jäänyt paikka on Omis. Etäisyyttä Splitistä on noin 25 km rannikkoa kaakon suuntaan. Omis:issa on useita sektoreita ja reittejä kaikkiaan reilu 140, 10 m sporteista aina 300 m multi-pitcheihin. Kuutosen puuhastelua löytyy hiukan vajaat 80 kipaletta ja reitit ovat hyvin pultattuja. Lähestyminen puolestaan on melko "haastava", parhaimmillaan voit varmistaa suoraan autosta :o , jos et pelkää tuulen tai vuoristokauriiden pudottamia kiviä :wink: .

Splitin pohjois puolella on Markezina greda. Topon mukaan sieltä löytyy vajaa 90 reittiä joista 27 kutosta ja näyttäisipä olevan muutama multi-pitchikin joukossa. Tarkemmin en osaa paikasta kertoa, kun emme siellä ehtineet viereilla...


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Kroatiassa käyneitä?
PostPosted: Fri Jul 29, 2011 11:38 
Offline

Joined: Tue May 03, 2011 08:34
Posts: 41
Pari kertaa Kroatiaa kierrelleenä suosittelisin auton vuokraamista. Paikoin julkinen toimii hyvin, paikoin hyvinkin huonosti. Lisäksi matkatavaroista voi joutua maksamaan ylimääräistä (kokemusta on). Bussit kiemurtelevat pikkuteitä tuntitolkulla, kun omalla autolla huristelee mukavasti moottoriteitä. Ja moottoriteitä ei kannata kaihtaa, tästäkin on tarpeeksi kokemusta, kun on tullut kiemurreltua yhden kaistan levyistä kärrypolkua kolmeakymppiä.

Pieni ongelma tosin Makarskaan ja hyville kiipeilymestoille kuljettaessa Dubrovnikista on se, että Dubrovnikista tultaessa pitää kiertää saarien & lauttojen (aikaavievää & kallista!) kautta tai vaihtoehtoisesti Bosnian läpi (rajatarkastukset etenkin busseissa vie aikaa, suomalainen vuokra-autollaan pääsee ohi käden heilautuksella). Vuokra-autoissa tosin usein on rajoitus, ettei autoa saa viedä Bosniaan.

Mielestäni parhaat paikat Kroatiassa löytyy Makarskan etelä- ja pohjoispuolelta, ja Splitistä aina Zadariin asti, noin niinkun lomailun & kiipeilyn kannalta. Sisämaasta löytyy makeita lomapaikkoja, pääkaupunki Zagreb oli omalla tavallaan mahtavan viehättävä. Makarskalta & Splitistä löytyy tiheimmät kiipeilykeskittymät, kuuluisa Paklenica sijaitsee Zadarin pohjoispuolella. Jo mainittu Omis tarjoaa sporttiä, trädiä, multi-pitchiä. Ja Omis'n kaupunki tukee kiipeilytoimintaa aktiivisesti.

Viimeksi tänä kesänä oltiin Kroatian Istriassa, se nurkka Kroatiaa kun on aiemmin jäänyt koluttua. Kovasti pidin Rovinjista, mutta hintatasoltaa Rovinj alkaa olemaan jo kotimaan hintatasoa. Rovinjissa on aivan mahtavan hauska kiipeilypaikka rannalla, todella paljon kaikentasoisia reittejä, joskin matalia. Vela Draga oli myös hauska kokemus, vaikkei se nyt ehkä ihan mainospuheiden tasolle mielestäni yltänyt.

Kesäkuukaudet ei ehkä ole parhaita kiipeilyn kannalta, ellei ole todellinen aamuvirkku! Itse heräilimme monasti siinä aamuneljän-kuuden välillä kiipeilemään, sillä puolenpäivän aikaan on jo tukalan kuuma. Jos päivisin aikoo kiikkua, niin mukavimmat paikat löytyvät läheltä rantoja, jotta voi meressä vilvoitella.


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Kroatiassa käyneitä?
PostPosted: Fri Aug 12, 2011 11:41 
Offline

Joined: Wed Sep 03, 2008 17:55
Posts: 3
Kävimme viime viikolla Cliffbasessa kiipeämässä. Muutama vinkki sinne menijöille:

Paikan omistaja on tosiaan hieman persoonallinen, mutta mukava kaveri. Meidät laitettiin kalliimpaan majoitukseen kysymättä vaikka pyysimme basiccia. Majoitus oli kyllä hyvä ja maksoi 21€/yö/hlö.

Itse kallio on ihan hieno, reitit ovat Tampere-greideillä 5b:stä ylöspäin ja pultattu suhteellisen harvaan. Köydet pitää liidata ankkureilleen, pelkkää yläköyttä ei pysty virittämään. Eli en voi suositella kovin alottelijoille. Kivi on terävää vulkaanista ja pehmeää kalkkista sekaisin.
Image
Image
Kalliolle lähestyminen on melkoista kivikkoa, ei kannata lähteä rantasandaaleilla liikkeelle. ATM:ää ei sitten Sv. Nedjelassa ole ja kortti käy vain kaupassa. Eli tarpeeksi käteistä mukaan.

Päätimme olla vuokraamatta autoa, mikä ei välttämättä ollut hyvä idea. Hvar:issa kulkee ilmeisesti bussi 2 kertaa viikossa, joten siitä ei ole riemua. Pääsimme Sucuraj:sta liftaamalla hyvin Jelsaan, josta paikan omistaja haki maasturillaan. Paluumatka ei onnistunut aivan yhtä hyvin. Kyytiä Jelsaan tai muualle kysellessemmä vastaus oli penseästi "hitchhike". Helpommin sanottu kuin tehty raskaiden rinkkojen kanssa mäkisessä maastossa kuumalla kelillä. Sv. Nedjeljasta liikkuu yksinkertaisesti niin vähän autoja, että sieltä voi olla vaikea päästä pois. Meitä kuitenkin arpaonni suosi ja pääsimme Jelsaan. Jelsassa saatiin kyytiä odottaa pidempään, ja jouduimme kävelemään pari kilometriä kaupungin itäpuolella olevaan tienristeykseen. Ensi kerralla pitää varmaan vuokrata auto.

Bussin pysäyttäminen pysäkiltä ei toimi Kroatiassa kuten täällä. Meillä tuhraantui pari tuntia pysäkillä ennen kuin onnistuimme. Oma reseptimme meni suurinpiirtein näin: Tarvitaan tähystäjä ja pysäyttäjä. Pysäyttäjällä on riittävän iso lappu, missä lukee kohdekaupungin nimi. Tähystäjä menee 100m pysäkiltä bussin tulosuuntaan. Kun sopiva bussi tulee, tähystäjä huutaa pysäyttäjälle, ja samalla huitoo vimmatusti kuskille. Pysäyttäjä juoksee tielle bussin eteen ja heiluttaa lappua. Tämän seurauksena kuski toivottavasti suvaitsee pysähtyä ja ottaa maksavat asiakkaat kyytiin. Mikään vähempi ei tuntunut riittävän. Pimeällä bussin pysäyttäminen lienee mahdotonta tai ainakin hengenvaarallista.


Top
 Profile E-mail  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group