Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/customers/klippi/public_html/phpBB3/common.php on line 106
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 160: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 87: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 129: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 130: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 214: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 916: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 916: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 916: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 1454: htmlspecialchars(): charset `iso8859-10' not supported, assuming utf-8
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3529: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3531: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3532: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3533: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /common.php:106)
Slouppi • View topic - Toscanan alueen kiipeily

Slouppi

Rock climbing and Bouldering in Finland
It is currently Thu Apr 25, 2019 19:53

All times are UTC + 2 hours
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: Toscanan alueen kiipeily
PostPosted: Sat Jan 07, 2012 22:03 
Offline

Joined: Tue May 24, 2011 13:55
Posts: 8
Onko jollain palstalaisella kokemuksia Italiasta Toscanan alueesta. Matkaa on suunniteltu huhtikuulle. Millaista kiipeily on ja kuinka paljon joutuu ajamaan? Sporttia kiivettäisiin sekä yhden kp:n reittejä että multipitchiä. Greidi multipitchissä max 6a, sekavarmisteinenkin kelpaa, kunhan ei ole mitään ihan mallia kunnia tai kuolema. Mitä topokirjaa suosittelisitte?


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Toscanan alueen kiipeily
PostPosted: Thu Apr 19, 2012 22:54 
Offline

Joined: Tue May 24, 2011 13:55
Posts: 8
Matka on suoritettu ja vastaan omaan viestiini, jotta joku muukin alueesta kiinnostunut voi punnita Toscanan aluetta kiipeilylomalleen.

Matka ajoittui huhtikuun puoleen väliin ja pitkän ajan tilastojen mukaan tiedossa piti olla härmäläiseen ilmastoon tottuneille varsin hyvää keliä. Valitettavasti lomallemme ajoittuin hyvin sateinen ja viileä jakso, joten kiipeilyä harrastettiin vain parina päivänä.

Topokirjana meillä oli tällainen opus, joka suoraan sanottuna jätti aika paljon toivomisen varaa.
http://www.climb-europe.com/RockClimbin ... ebook.html

Kirja on vain osittain englannin kielinen, jota ei oikeastaan kirjaa ostaessa voinut tietää. Kaikki oleellisin info löytyy kirjasta englanniksi, mutta ekstrat ovat vain italiaksi. Ohjeet lähestymisille olivat ajoittain melko surkeita.

Kiipeilymestat alueella ovat melko tyypillisiä etelä-Euroopan kalkkikiviseinämiä. Kiven laatu oli paikasta riippuen vaihtelevaa. Siellä missä lähestymiset ovat lyhyitä, ovat reitit varsin kiillottuneita, mutta toisaalta hyvin pultattuja. Pidemmän lähestymisen takaa saattoi löytää erittäin laadukasta ja kitkaista kiveä, jota voinee luonnehtia jopa graniitinomaiseksi. Osa kiipeilykallioista alueella on varsin korkealla merenpinnasta (jopa 1000-1700 metrissä), joka tarkoitti jopa hyvin lumisia olosuhteita. Esimerkiksi Alpi Apuanen kuuluisa Pizzo d' Uccello oli jopa eteläseinältään osittain lumen peitossa, joten sen hienot pultatut multipitchit jäivät odottamaan lämpimämpiä kelejä.

Toscanassa on tietysti valtavasti kiivettävää, mutta on hyvä huomioida, että alue on maantieteellisesti hieman Uuttamaata suurempi alue. Ajoa kertyy siis helposti paljon, mikäli haluaa monissa eri paikoissa vierailla. Ehkä eniten alueesta saa irti, jos onsaittaa suunnilleen 6b:tä. Toisaalta helpompaakin sporttia on vaikka kuinka paljon, eli kiivettävää on taatusti kaiken tasoisille kiipeilijöille. Monilla sektoreilla on myös enemmän reittejä kuin mitä topoon on painettu.

Kiipeily Toscanassa on taatusti kivaa jos vain säät ovat kohdallaan, ja aluetta voi suositella kaikille sporttikiipeilyn ystäville. Suosittelisin kuitenkin matkalle huhtikuuta myöhäisempää ajankohtaa varsinkin jos korkeammalla vuoristossa sijaitsevat multipitchit kiinnostavat.


Top
 Profile E-mail  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group